A 2010-ben alapított Biró Márton Polgári Társulás fő célja Dunaszerdahely város történelmének, múltjának a feltárása és kutatása. Társulásunk neve az elmúlt évtizedben egybeforrt Dunaszerdahely város helytörténeti kutatásával, annak támogatásával, illetve a várostörténet megismertetésével.

Mindezek között kifejezetten a tanulóifjúság számára indított oktatási programokkal, kiadványok megjelentetésével, valamint a város kulturális életében való tevékeny részvétellel kapcsolódtunk be. Legutóbb a város támogatásával a dunaszerdahelyi óvodákba és iskolákba juttattunk el helytörténeti kifestőt és a jeles személyiségeket bemutató kiadványt.

A társulás emellett városunk több kulturális rendezvényének a társszervezője, többek között évek óta részt vesz a Szent György-napok lebonyolításában, de számos más, a helytörténettel, kultúrával, illetve oktatási programmal kapcsolatos tevékenység megvalósításában.

Emellett a társulás 2010-ben létrehozta a digitális Csaplár Benedek Adattárat, amely adattár célja a mikrorégió fellelhető fotó- és dokumentumbázisának a digitalizálása és rendszerezése. 

Kapcsolat