• Isten hozta
  Isten hozta

  Isten hozta

  Az én városom, Dunaszerdahely helytörténeti portálon!

  2012. június 22-én indult helytörténeti portálunk célja egyértelmű: sajátos választ akarunk adni a körülöttünk élő emberek számára, hogy mit jelent magyarságunk, mit jelent a gyökerekhez való kötődés, az identitásnak ezek a szálai hogyan is határozzák meg a mi magunk, de főképp gyermekeink jövőbeli életét, boldogulását. Múlt nélkül nincsen jövő, szokták mondani. Mi ezt a múltat akarjuk a kedves szöfröző előtt feltárni, megmutatni. Jelként felemelni...

  Elolvasom a legújabb bejegyzéseket!

   

 • Várjuk a segítségét!
  Várjuk a segítségét!

  Várjuk a segítséget!

  Dunaszerdahely emlékeit kutatjuk!

  Sajnos mindig kevesen vagyunk, és hogy jó munkát, mindenki számára értékeset hozzunk létre, ahhoz az Ön segítségére is szükségünk van. Keressük Szerdahely még ma is fellelhető emlékeit - képeket, képeslapokat, dokumentumokat, régi újságokat (pl. Csallóközi Lapok, Csallóközi Hírlap), tárgyi emlékeket stb. Ha tud, vagy szeretne segíteni, kattintson a lenti gombra!

  Igen, segítek!

   

 • Ön mire emlékszik?
  Ön mire emlékszik?

  Ossza meg emlékeit!

  Ön mire emlékszik? Írja meg nekünk!

  Sokan visszaemlékeznek még a régi városra, az egykor itt élt emberekre. Az emlékek elő-előbukkannak. Írja meg nekünk ezeket, még ha csak pár sorban, gondolatfoszlányban is. Segítse így is a munkánkat!

  Szeretnék pár sort küldeni

   

 • Küldjön hírt, programajánlót!
  Küldjön hírt, programajánlót!

  Küldjön hírt, programajánlót!

  Írjuk meg együtt a közös szerdahelyi eseménynaptárt!

  Sokszor kellemetlen, hogy nem tudunk egymás rendezvényeiről, programjairól. S milyen jó lenne, ha mindezt végre egy helyen tudnánk megnézni.

  A jobb oldalsávban található eseménynaptárral ez lenne a célunk. Azonban hogy minél színesebb és gazdagabb legyen ez a programajánlat, bizony szükségünk van arra is, hogy minél többen elküldjék programajánlókukat!

  Hírt,  eseményajánlót küldök!

   

HistoryCon - kortárs magyar történelmiregény-írók nemzetközi találkozója

Kortárts magyar történelmiregény-írók nemzetközi találkozója, irodalmi és történelmi előadások, dedikálások, akusztikus koncertek, bor-, sajt- és mézkóstolás, karácsonyi könyvvásár, kézműves-standok, népi gyermekjátszóház...
A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit 2012. december 8-án az első alkalommal megrendezésre kerülő HistoryCon c. rendezvényre, mely egyszerre színes karácsony előtti fesztivál, egész napos gyermekjátszóház, elsősorban azonban a kortárs magyar történelmiregény-írók első hivatalos
találkozója, szakmai konferenciája.

Az írók a Vermes-villa épületében dedikálnak, és csoportos előadásokat tartanak a munkásságukat meghatározó témákról. Az előadásokon kívül pedig mind olvasóik rendelkezésére állnak, dedikálnak, beszélgetnek a közönségük tagjaival.

A HistoryCon 2012 íróstábja a következő (abc-sorrendben):
Bán Mór, Benkő László, Benyák Zoltán, Bíró Szabolcs, Fábián Janka, Fonyódi Tibor, Kovács László, Marcellus Mihály, Muhary Zalán, Nagy Attila és Urbánszki László.


A HistoryCon 2012 tervezett programja:

- 14:00 - A rendezvény ünnepélyes megnyitása
- 15:00 - Bihari Kör magyar népi játszóház 1. rész
- 15:45 - Kovács László tanár úr és Nagy Attila közös előadása a történelmi ismeretterjesztő irodalomról
- 16:30 - Bihari Kör magyar népi játszóház 2. rész
- 17:10 - A romantika helye a történelmi regényirodalomban: Fábián Janka, Muhary Zalán és Urbánszki László közös előadása
- 18:00 - Akusztikus koncert (szervezés alatt)
- 18:30 - Birodalmak, sorsok és misztika: Fonyódi Tibor, Benyák Zoltán és Marcellus Mihály közös előadása
- 19:20 - Az Aranymetszés duó akusztikus koncertje
- 20:00 - Vasba öltöztetett magyar középkor: Bán Mór, Benkő László és Bíró Szabolcs közös előadása
- 22:00 - A HistoryCon 2012 zárása

A belépés a HistoryCon 2012 összes helyszínére és előadására díjtalan!

Főszervezők: Historium Kiadó, Kortárs Magyar Galéria
Partnereink: Csemadok Művelődési Intézete, Csemadok Antikvárium, Ekultúra, netBarátnő webmagazin, Paraméter, Szamóca Infopont, Új Szó, Voila!, dunaszerdahely.com

 

Könyvajánló

Nagyméretű album a katolikus templomról! Bővebben!

Képek beküldése | Képeslapok, dokumentumok feltöltése

Várjuk digitálisan és személyesen is az egykori képeket, képeslapokat, újságokat, emlékeket. Ide kattintva vagy online beküldheti azokat, vagy elérhetőségeinken kapcsolatba léphetünk!

Fórumozz! | Keress minket a közösségi hálón!

Az én városom, Dunaszerdahely elérhető a közösségi oldalakon is. Ha kérdése, észrevétele, ötlete, hozzászólása van, ott megteheti. Ide kattintva elérhet bennünket!

Az én városom | Helytörténeti verseny

Dunaszerdahely Város Önkormányzata várostörténeti versenyt hirdet az alap- és középiskolák, valamint az óvodások számára. Érdemes lesz bekapcsolódni!

Híres eleink mondták | Idézetek városunk jeles elődeitől...

Két szegényház számára hagyok huszezer forintot (...) és ekként a családom által megjelölt alkalmas helyen szegényház építtessék. Ugyanott szegények a család által vétessenek fel és amint az más szegényeknél is szokás, ruháztassanak és vagy naponként bizonyos összeg szabassék ki nekik, vagy élelmeztessenek.”

(Kondé Miklós püspök)

Feliratkozás hírlevélre | Hogy mindenről időben értesülj!

Küldj üzenetet! | Kérdezz bátran

Hány szeme van egy embernek? (Számmal írva!)
E-mail
Tárgy
Üzenet
You are here: Home Történelem HistoryCon - kortárs magyar történelmiregény-írók nemzetközi találkozója